Comparative Pathology (DCP)

In 2022 is gestart met de oprichting van de Nederlandse Expertisegroep Comparatieve Pathologie (NECP) | Dutch Comparative Pathology (DCP). De NECP verenigt de pathologie van mens en dier in diagnostiek en onderzoek en biedt een platform voor geïntegreerde samenwerking tussen medisch specialisten (humaan en veterinair) in diverse disciplines. De NECP is actief op het gebied van onderzoek, diagnostiek, opleiding en onderwijs.

Thema’s:

  • One Health
  • Toxicological pathology
  • Experimental animal pathology/animal models
  • Diagnostic pathology

Activiteiten

De NECP richt zich op actieve participatie in de bij- en nascholing door het organiseren van webinars en sessies tijdens de Week van de Pathologie en stimuleert samenwerking in onderzoeksprojecten.

Lidmaatschap

Lidmaatschap staat open voor alle (veterinair)pathologen, KMBP-leden en andere medisch specialisten/professionals geïnteresseerd in Comparative Pathology.

Voor meer informatie kun je terecht bij Naomi de Bruijn (voorzitter) en Judith van den Brand (vicevoorzitter). Voor aanmelden als lid kun je mailen naar het NVVP bureau.

Bestuur

Naomi de Bruijn (Voorzitter)
Judith van den Brand (Vicevoorzitter)
Joost Lensen
Margreet Ploeg
Sandra Vreman

Laatste nieuws

Presentaties webinar DCP 17-11-2023

Neuropathologie testen in de toxicologische pathologie | Joost Lensen Prionziekten bij dieren; diagnostiek en pathogenese...

Presentaties Webinar Comparative Pathology 8-02-2022

Ginneken – Post mortem onderzoek op proefdieren 2.0 Peperkamp – Samen werken aan diergezondheid